Solvarme

So

Solvarme er en vedvarende forureningsfri energi, som er fantastisk god at kombinere med et biobrændselsanlæg.

  • Om sommeren opvarmer solfangeren det varme vand, og der er således 4-5 måneder, hvor brændefyret får en velfortjent pause.
  • Om vinteren yder solfangeren et tilskud til brændefyret, som trækker det store læs.

Miljøvenlig og billig i drift

Til opvarmning af et normalt forbrug af vand skal du have 4-6 m2 solfangere. Hvis du for eksempel også gerne vil have lidt varme på i et badeværelse eller i et kælderrum, skal du regne med et par m2 ekstra.

Med en kombination af solvarme og biobrændsel får du et miljøvenligt varmeanlæg, der er meget billigt i drift. Du kan komme helt ned på en samlet varmeudgift på 2-3.000,- kr. om året.

Hvordan virker solvarme …

Anlægget består af en eller flere solfangere uden for huset, som forbindes med varmtvandsbeholderen indenfor. Solfangeren indeholder vand med frostvæske, som varmes op af solens stråler, og som pumpes til varmtvandsbeholderen. Her afgiver vandet sin varme og løber retur til solfangeren.

En holdbar og energirigtig løsning

Det kan især betale sig for dig at investere i et solvarmeanlæg samtidig med, at du udskifter en gammel varmtvandsbeholder, en ældre kedel, eller hvis du går fra elvarme til andre former for opvarmning. I de tilfælde kan prisen på solvarmeanlægget blive næsten halveret.

Kontakt Vejle VVS & Økobyg for en pris og en snak om solvarme. Vi er certificeret solvarmeinstallatør og har arbejdet med miljørigtige energiløsninger i 30 år.

Et solvarmeanlæg holder minimum 50 år, dog kan varmtvandsbeholderen og hjælpeudstyr som pumper have en lidt kortere levetid.

Placering

Solfangerne kan placeres overalt, hvor der er sol – og hvor der ikke er skygge. Du får det største udbytte, hvis solfangerne er vendt direkte mod syd, og hvis hældningen er mellem 30 og 60 grader. Hvis underlaget er fladt, kan solfangerne hæves ved hjælp af et stativ.

Ring til Vejle VVS & Økobyg for en vurdering og et uforpligtende tilbud på et solvarmeanlæg.

Comments are closed