Træpillefyr

Eko-pillefyr

Du sparer over 50% på din varmeregning, hvis du skifter fra oliefyr til et træpillefyr. Et træpillefyr kræver ikke mere plads end et oliefyr, og du kan få træpillefyr med automatisk opfyldning.

Hos Vejle VVS & Økobyg får du rådgivning og et uforpligtende tilbud om alle former for træpillefyr – fra løse pillebrændere til færdige units. Kontakt os her for at høre mere ..

Fyring med træpiller – en avanceret form for fyring med træ

Træpiller er hårdt sammenpresset savsmuld uden nogen form for tilsætningsstoffer.

Fyring med træpiller er CO2 neutralt, hvilket vil sige, at træet bruger samme mængde CO2 ved opvæksten, som frigives ved forbrændingen.
Woody-pillefyr-Vejle-VVS

Virkningsgraden på brændslet er 90–95 %, og træpillefyrene er forholdsvis automatiske. De tænder og slukker f.eks. automatisk for forbrændingen alt efter dit behov for varme.

Fyring med træ og træpiller er vedvarende energi, hvis der plantes samme mængde træ, som der udnyttes til brændsel – og set over et 30-årigt perspektiv.

Økonomisk set sparer du ca. 50% ved at fyre med træpiller i forhold til  at fyre med olie eller gas.

Du får træpillerne leveret i sække á 16–20 kg til opfyldning direkte i din træpilleovn, dit træpillefyr eller i en mindre silo. En typisk silo kan rumme ca. 200 kg. Det er også muligt vælge en større silo på 2,5–4,0 tons, som kan placeres inde eller ude, og hvor du så får træpillerne indblæst fra en tankvogn.

Træpilleovne

Hvis du kan lide at følge med i forbrændingen, kan du få en træpilleovn med glaslåger. Den er særlig velegnet f.eks. i stuen eller i en gildesal. Træpilleovnen fås også med vandtank, så den kan tilsluttes dit eksisterende varmeanlæg. På den måde kan den lave varmt vand og varme i fjernereliggende rum.

Ring til Vejle VVS & Økobyg, hvis du vil høre mere om fordelene ved at fyre med træpiller.

Comments are closed